Смілянським фермерам нагадують про ідентифікацію тварин

UntitledЗгідно ст.5 Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» юридичні та фізичні особи,  що провадять  діяльність  з розведення, утримання та продажу тварин, зобов’язані  ідентифікувати усіх тварин у господарстві. Переміщення  юридичними  та  фізичними особами тварин, які не відповідають вимогам законодавства про ідентифікацію та реєстрацію  тварин, забороняється.

Вартість в 2018 році ідентифікації однієї голови ВРХ для населення складає 29 грн. та свині – 30 грн.20коп., вартість постановки бирки однієї голови ВРХ для населення складає 8 грн. 48 коп. та свині  – 3 грн. 05коп та банківські послуги.

Послуги по місту з ідентифікації та реєстрації тварин та оформлення факту переміщення та забою тварин у населення здійснює Смілянська міська державна  лікарня ветеринарної медицини за адресою: вул. Трипільська, 110, інформує провідний лікар відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини  Смілянського міського управління Ю.Р.Новіков.

За 2017 рік проідентифіковано ВРХ – 25 гол, дрібної рогатої худоби 5 гол, свиней – 4899 гол, зокрема за січень-квітень 2018 року ВРХ – 1 голова, свиней 1598 голів .

Ідентифікацію с/г тварин у юридичних осіб здійснює ДП «Агенство з ідентифікації і реєстрації тварин» м. Черкаси.

При виникненні питань з ідентифікації сільськогосподарських тварин у населення та консультацій звертайтесь в Смілянську міську  державну лікарню ветеринарної медицини за тел. 2-03-63

Смілян попереджають, згідно ст.11 ЗУ «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин»  порушення законодавства у сфері ідентифікації  та  реєстрації тварин тягне за собою цивільну, адміністративну, дисциплінарну або кримінальну відповідальність згідно із законом.

 

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.