Екологічна стежка ліцеїстів на берегах Сріблянки

20170607_1_03tТриває робота Літньої наукової школи ліцею «Паросток». Учні І-Б курсу працюють над проектом «Таємниці природи», здійснили пізнавальну екскурсію екологічною стежкою, яка нпрахувала 8 стоянок уздовж залізничного насипу та річки Сріблянки, притоки річки Тясмин. На першій зупинці за допомогою рамочного методу ліцеїсти визначали видовий склад лучного біогеоценозу. Юні дослідниці підрахували домінантні види рослин та відшукали дикорослу рослину-мандрівника, завезену до нас залізничними потягами.

На стоянці «Вікове дерево» проведено дослідження екологічних ніш верби гостролистої. На даному екологічному консорті (домінантному дереві) було нараховано 5 екологічних ніш: комахи листогризи, комахи короїди, дупла птахів, комахи та черви підстилки дерева. Вивчаючи жителів екосистеми річки Сріблянки, було взято проби води для подальшого її мікроскопічного дослідження вже у стінах ліцею за допомогою спеціальних приладів.
Усі ще раз переконалися, що наша Сріблянка міліє, тому що не чиститься її русло, а ще вона страждає від побутового скиду решток. Єдині джерела на правому березі, сліди давнього вулкану, допомагають підтримувати водний баланс річки. Тут поселилися дві сім’ї лебедів, і у них цьогоріч уже є малеча.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.