Дослідження історії міста Сміли під час окупації в Другій Світовій війні

DSCN5660 (2)_resize11 травня 2017 року в ДНЗ «Смілянський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів» відбулася зустріч з лектором – екскурсоводом краєзнавчого музею міста Сміли Петрушевець Ларисою Василівною та засновником громадської організації «Пошук Сміла» Івановим Андрієм Костянтиновичем. Тема Другої Світової війни, а саме окупація нашого рідного міста Сміли була доведена до відома аудиторії навчального закладу.
Дослідження даної ділянки в історії нашого міста, згадувались та демонструвались в фотографіях та інших даних. Громадські діячі по зернятку збирали інформацію, проаналізували її, перевірили та розповіли цікаві факти з історії міста.
У нашому містечку розташовувалося шість місць, де утримувалися військовополонені – на території залізничного депо, залізничної та психіатричної лікарень, колишньому рафінадному заводі та на околиці міста в районі Загреблі.
Найбільшим був табір «Stalag 345», що знаходився на території військової частини по вулиці Ротондівській (Косіора). Через цей табір пройшло близько 100 000 військовополонених, розрахований він був на 10 тисяч осіб, а у 1943 році тут перебувало в ув’язненні п’ять тисяч осіб.
Розповіді запрошених гостей зацікавили учнів, вони щиро подякували гостям, пройнялися історичними фактами та спогадами.

Прес-центр ЦППРК

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.