Студенти промислово-економічного коледжу провели дебатний турнір щодо подолання корупції

418_1482133494_dsc04006-minВ Смілянському промислово-економічному коледжі ЧДТУ проводився Тиждень правових знань. В рамках запланованих заходів у коледжі було проведено анкетування серед студентів ІІ курсу «Чи знаєш ти свої права?». Першокурсникам було запропоновано написати твір-роздум на тему «Я маю право…». Найкраще із завданням справилися студенти Ірина Гавриш (гр. ОП-9-16), Анна Мачульна (гр. ФК-9-16), Максим Студзинський (гр. РЕ-9-16), Євгеній Палімушкет (гр. РЕ-9-16).
Відбулася зустріч студентів І-ІІ курсів із представниками Смілянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Юристи розкрили основні положення, що гарантують громадянам України їх правову захищеність.
В Міжнародний день боротьби із корупцією, в коледжі було проведено дебатний турнір на тему «Не здолавши корупцію, не розбудуєш в Україні правову державу». Участь у дебатах взяли команда «Євродіти» у складі Аліни Кулинич, Альвіни Кулинич та Олександра Линника (група ФК-9-15) та команда «Юні інтелектуали» у складі Мирослави Сергатої , Кароліни Бойко (група ОР-9-15) та Анни Мачульної (група ФК-9-16). Команда сторони «ствердження» переконливо довела, що лише здолавши корупцію можна розбудувати правову державу в Україні. Не менш аргументованою була також лінія сторони «заперечення», яка зазначила, що для розбудови правової держави, окрім ефективної антикорупційної боротьби, необхідний достатній рівень матеріальної забезпеченості громадян, розвинена економіка, високий рівень правової свідомості та культури населення.
Всі учасники заходу переконалися, що корупція, яка пронизала всю державну систему, крім того, що приводить до порушення прав людини, в тій чи іншій мірі негативно впливає на економічний розвиток держави, інвестиційну привабливість, розміри «тіньової» економіки, і навіть на якість і тривалість життя громадян. В цей же день серед студентів коледжу було проведено анкетування щодо ставлення їх до такого явища, як корупція.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.