Від Сміли до Черкас проїхав новий вантажний тепловоз

fbef79872ae7b3a459638b46c3dbc855Вантажний дизельний тепловоз ТЕ 33А представили на залізничному вокзалі Києва. Його виготовляє американська компанія «Дженерал електрик», повідомляє Gazeta.ua. Локомотив чотири місяці пристосовуватимуть до українських колій. Він уже перевіз перший вантаж – від міста Сміла до Черкас. Вантажний дизельний тепловоз ТЕ 33А представили на залізничному вокзалі Києва. Його виготовляє американська компанія «Дженерал електрик». Локомотив чотири місяці пристосовуватимуть до українських колій. Він уже перевіз перший вантаж – від міста Сміла до Черкас.

Тепловоз розганяється до 125 км/год. Перед запуском у ньому замінили колеса. Бо українські колії ширші за більшість інших у світі (1520 мм, євро-американський стандарт — 1435 мм, — ред.).
– За випробувальний період оцінимо всі можливості нового тепловоза. Віримо, що він матиме успіх в Україні. Хочемо, аби американська корпорація, що його виготовила, стала стратегічним партнером нашої країни, – каже міністр інфраструктури 38-річний Володимир Омелян, представник «Народного фронту» в уряді.
До кінця жовтня Міністерство інфраструктури розробить 5-річний план модернізації залізничних вагонів і тепловозів.
Як відомо, пристосований під широку 1520-міліметрову колію тепловоз ТЕ 33А «Дженерал електрик» виробляє в Казахстані, інформує Прочерк

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.