Рятувальники проводять профілактичні рейди для запобігання пожежам у місцях збирання та зберігання врожаю

IMG_6823На території країни продовжується зернозбиральна кампанія. Основними причинами виникнення пожеж під час жнивної кампанії є необережне поводження з вогнем, випалювання стерні, порушення правил експлуатації машин та агрегатів.

Щоб жнива пройшли без втрат по всіх регіонах проводяться інформаційно-профілактичні заходи щодо забезпечення належного стану пожежної безпеки та підготовки сільгосппідприємств. Рятувальники продовжують нагадувати керівникам підприємств про необхідність дотримання протипожежних заходів в місцях збирання, переробки та зберігання зернових.

Фахівці ДСНС проводять профілактичні бесіди із працівниками сільськогосподарських угідь з метою профілактики виникнення пожеж на хлібних ланах. Під час проведених заходів рятувальники вручили хліборобам пам’ятки й листівки з питань пожежної безпеки.

Подібні рейди також відбулися в Черкаській, Донецькій і Миколаївській областях.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій наголошує: категорично забороняється палити стерню та пожнивні залишки, розпалювати багаття, застосовувати будь-який відкритий вогонь на хлібних полях і поблизу, а також на зернотоках, заготівельних пунктах, елеваторах, поруч із стогами соломи й сіна. Пам’ятайте, що дотримання всіх вимог – це гарантія збереження врожаю від пожежі!

Державна служба України з надзвичайних ситуацій

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.