ЗАХИСТ ЛІСУ ВІД ШКІДНИКІВ – СЕРЕД ПРІОРИТЕТІВ У РОБОТІ ЛІСІВНИКІВ

300856089_379065437725602_1218223831142674970_nТам, де гарний ліс, завжди знайдеться місце і шкідникам. Для них то ласий шматок. Тож, захист лісу від небажаних паразитичних втручань потребує ретельної підготовки, знань та навичок.

У Смілянському лісгоспі на базі Сунківського лісництва відбулася інформативна нарада щодо захисту хвойних лісів від шкідників і хвороб.

На чолі із головним лісничим підприємства Денисом Івлєвим та інженером з охорони та захисту лісу Віталієм Фендюром помічники лісничих усіх підпорядкованих лісгоспу лісництв ознайомилися із проблемою та закріпили низку важливих моментів. Серед основних – виявлення стовбурових шкідників хвойних порід, способи обліку та контроль динаміки їх чисельності.

Найперше завдання – ознайомлення зі спектром шкідників, які спостерігаються у зоні діяльності підприємства; видами та результатами впливу. Учасники наради оглянули дерева, які вже піддалися пошкодженню – побачили наслідки роботи шкідників, характерні пошкодження деревини та всихання лісу.

Крім того, на нараді лісівники формували вміння визначати та проєктування відповідних заходів стосовно пошкоджених дерев: можливе відновлення, санітарні догляди, розміщення феромонних пасток для обліку шкідників, правильне документальне оформлення пошкоджених дерев до осередків та проведення моніторингу їх подальшого стану.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.