На ринках у Черкаській області не допустили до продажу 55 кг полуниці

?????????????????????????????????????????????????????????

Протягом цього року спеціалісти державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчих ринках Черкаської регіональної лабораторії Держпродспоживслужби провели 709 лабораторних досліджень зразків полуниці за органолептичними показниками.

За результатами досліджень не допустили до реалізації 55 кг полуниці через її невідповідність наявним вимогам, повідомив начальник відділу безпечності харчових продуктів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби в Черкаській області Сергій Гончаров.

За словами Сергія Гончарова, полуниця вважається корисною ягодою, адже в ній дуже багато антиоксидантів, вітамінів, магнію і калію.

Вона позитивно впливає на функціонування серця, кишківника, шкіри і суглобів. Проте не всі знають, як треба правильно обирати полуницю.

Річ у тім, що «неправильна» ягода може бути нестиглою, перестиглою або вирощеною із застосуванням великої кількості хімікатів.

Аби убезпечити себе від придбання неякісної продукції, начальник відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Сергій Гончаров радить купувати полуницю тільки на легальних ринках, у магазинах чи супермаркетах, де всі товари мають проходити обов’язкову перевірку.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.