До суду скеровано обвинувальні акти щодо трьох бойовиків терористичних організацій «Л/ДНР»

судЧеркаська обласна прокуратура активізувала роботу щодо протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту бойовиками терористичних організацій «Луганська та Донецька народні республіки».

Зокрема, за менш ніж 2 тижні роботи прокурори скерували до суду 3 таких обвинувальних акти за ч. 1 ст. 258-3 КК України щодо 3 громадян України, які вступили до лав незаконних збройних формувань на Сході країни.

Ще в одному кримінальному провадженні особі повідомлено про підозру у вказаному особливо тяжкому злочині, та прокурорами і слідчими вживаються заходи щодо швидкого завершення досудового слідства, зверненням обвинувального акту до суду.

Фігуранти злочинів, перебуваючи на території Луганської та Донецької областей, які тимчасово підконтрольні представникам терористичних організацій «ЛНР/ДНР», з початку 2014 року по 2021 рік, проходили «військову службу» на посадах «старшого навідника», «навідника»,«кулеметника» та навіть «начальника складу» одного із взводів забезпечення цих псевдодержав.

Бойовики зі зброєю в руках приймали безпосередню участь у силовому опорі військовослужбовцям Збройних Сил України, задіяним у проведенні операції об’єднаних сил, в населених пунктах Кумачове Старобешівського району, Калинівка, Лозове Горлівського району Донецької області («Світлодарська дуга») та Чернухине Попаснянського району Луганської області.

У зв’язку з переховуванням від слідства на тимчасово окупованій території України вказаних осіб оголошено в розшук та судом надано дозвіл на їх затримання.

Санкція статті передбачає максимальне покарання до п’ятнадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.