Черкащанка, яка підтримувала окупантів, розкаялася та перерахувала ЗСУ 50 тисяч гривень

податки грошіДо суду скеровано 3 обвинувальні акти за обвинуваченням 3 жителів Черкаської області у вчиненні злочинів проти миру, безпеки людства і міжнародного правопорядку.

Встановлено, що фігуранти злочинів поширювали в одній із соціальних мереж матеріали, в яких міститься глорифікація (восхваляння, звеличення) російських окупантів.

Зокрема обвинуваченими розповсюджувались матеріали:
із текстом скорботи за смертю російського військовослужбовця, який загинув «в ходе спецоперации по денацификации Украины»;
в яких йдеться мова про «освобождённые от нацистов территории Донбасса и Украины», з малюнками на яких зображено чоловіка у військовій формі із прапором росії на плечі та написом на задньому фоні «ZA нами правда», де літера «Z» викладена георгіївською стрічкою;
щодо підтримки армії російської федерації та так званої «спецоперації» на території України тощо.

Обвинувачені визнали свою причетність до інкримінованих їм злочинів, розкаялись у своєму вчинку та видалили публікації, які прославляли армію держави-агресора.

Одна із фігуранток навіть добровільно перерахувала 50 тисяч гривень на спеціальний рахунок Збройних Сил України як допомогу армії.

Досудове слідство у наведених кримінальних провадженнях здійснювалось слідчими УСБУ в Черкаській області, інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.