День зустрічі птахів

Нещодавно у Смілянській ЗОШ № 10 відбулося свято. У заході взяли участь всі бажаючі нашого міста.

Вони принесли в парк власноруч виготовлені будиночки для пернатих. Кожний будиночок був дуже гарний, а головне – вони були різними.

До уваги глядачів було представлено спектакль «Золотий голос України 3», головними персонажами якого були Сід, Том Сойєр, Гек. У спектаклі до нашої уваги були представлені голоси таких птахів: дрімлюга, луговий чекан, горихвістка, бекас, півень, курка, лелека, ворона, грак, вивільга, зяблик, сорока, горобчик, качка, гусак, чиж, зозуля, ластівка, повзик, шпак-пересмішник, соловей, ремез, дрізд, галка сіренька, альбатрос, сова, одуд, бджолоїдка звичайна. Під час спектаклю були показані презентації учениці 7-Б класу Ківшовацької Каміли і учня 7-А класу Кодоли Євгена. За кілька днів до цього відбувся конкурс «Перші кроки» в номінації «Птах року», у якому переможцями стали Свистун Анастасія, учениця 8-Б класу та Кодола Євген, учень 7-А класу.

Птахом 2016 року був визначений повзик звичайний. Діти багато нового дізнались про цього птаха, вивчаючи і досліджуючи природу України. Важливо зрозуміти, що в природі відбувається коло обіг речовин: збережемо життя пташки, наповнивши своє життя змістом.

«Шануй, примножуй скарб неоціненний, який вручила нам свята земля.  «Насаджуй сад, і причащай джерельця, і скривдити не дай маленьке пташеня».

Зайвенко Олександра, 11 клас

 

 

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.