Із 1700 перевірених закладів Черкащини у 25% випадків виявили порушення

перевіркаПрацівники Держпродспоживслужби області з 23 вересня і до цього провели майже 1700 перевірок дотримання протиепідемічних заходів та санітарно-гігієнічних вимог на соціально важливих об’єктах, порушення санітарного законодавства, протиепідемічних заходів виявлені у 25 % випадків.

Під час кожної з перевірок проводять роз’яснювальну роботу щодо необхідності вакцинації від COVID-19 та переваг у здійсненні підприємницької діяльності в умовах «жовтої», «помаранчевої» та «червоної» зон суб’єктам господарювання, персонал яких щеплений від COVID-19.

Загалом з початку року фахівці Держпродспоживслужби області взяли участь у проведенні майже 14,3 тисячі перевірок, порушення протиепідемічних вимог, встановлених Постановами Кабінету Міністрів України, Головного державного санітарного лікаря України, виявлені у 22% випадків. Найбільше порушень реєструвалось у закладах продовольчої торгівлі (32%), громадського харчування (31%) та на агропродовольчих ринках (20%).

Найбільш характерними порушеннями залишаються недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу , антисептиків, маркування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами та недотримання дистанції відвідувачами закладів, не організовано централізований збір використаних засобів індивідуального захисту та ін.

За результатами проведених перевірок соціально важливих об’єктів за виявлені порушення санітарного законодавства на посадових осіб складено 869 протоколів, накладено 753 адміністративних стягнень у вигляді штрафів на загальну суму 215 951 грн.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.