У кожному п’ятому закладі нашої області порушують протиепідемічні та санітарні заходи

послаблення карантинуУ країні, і на Черкащині зокрема, погіршується епідеміологічна ситуація щодо захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19. Із 13 вересня Україна, найімовірніше, перейде із «зеленої» до «жовтої». МОЗ уже подало клопотання до Кабміну. Про це повідомили в обласному управлінні Держпродспоживлсжуби в посиланням на очільника області.

Задля недопущення ускладнення санепідситуації, пов’язаної із захворюваністю COVID-19, управління Держпродспоживслужби в Черкаській області закликає суб’єкти господарювання забезпечити неухильне виконання карантинних вимог.

З початку року працівники служби провели майже 12 тис. перевірок соціально-важливих об’єктів, порушення санітарного законодавства, протиепідемічних заходів виявлені у кожному п’ятому випадку (22 %). Найбільше порушень зареєстровано у закладах продовольчої торгівлі (33 %), громадського харчування (30 %) та на агропродовольчих ринках (19%).

Характерними залишаються порушення дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами та власне, недотримання дистанції відвідувачами закладів, не організовано централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, з подальшою утилізацією тощо.

За результатами проведених моніторингових перевірок на посадових накладено 632 штрафи осіб за порушення санітарного законодавства на загальну суму 178738 грн.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.