Навчання щодо запобігання поширенню грипу птиці

tren_kuriФахівці управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини обласного управління Держпродспоживслужби спільно зі спеціалістами Черкаської державної лабораторії провели практичний тренінг. Його організовано з метою підвищення обізнаності та посилення готовності реагування співробітників у випадку спалаху грипу птиці. Участь у заході взяли представники лікарень ветеринарної медицини та лабораторій Держпродспоживслужби.

Під час теоретичної частини учасники обговорили епізоотичний стан щодо інфекційних захворювань тварин в області, виконання досліджень на інфекційні захворювання, а також визначили першочергові заходи із забезпечення стабільної епізоотичної ситуації на Черкащині.

Особливу увагу під час навчань звертали на дотримання алгоритму дій фахівців ветеринарної медицини у випадках підозри чи виникнення особливо небезпечних інфекційних хвороб тварин, включених до списку Міжнародного епізоотичного бюро.

Окремо учасники опрацювали методи діагностики та заходи при підозрі захворювання птиці на грип. Обговорені під час теоретичної частини навчань питання були закріплені практичними заняттями.

Довідково

Згідно з оперативними даними, з початку 2021 року в Черкаській області проведено 4250 досліджень на грип птиці з негативним результатом.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.