Літо розпочнеться дощем: до п’ятниці у нашому краї пануватиме дощова прохолодна погода

погода прогнозЗ 29 травня нова порція арктичного холоду «змусила» жителів Черкащини знову дістати теплі речі», оскільки середньодобові температури знизилися до квітневих +12..+13º. Надходження холоду триває, арктичне повітря не поспішає залишати наш регіон, інформує начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

У вівторок – четвер атмосферні фронти активного, добре насиченого вологою циклону, зумовлять у нашому краї дощі. Місцями значні, подекуди можливі грози та град. Дискомфорту додаватиме рвучкий вітер 15-20 м/с. Температура вночі +5..+10º, вдень +14..+19º.

Вже у п’ятницю – суботу під впливом Скандинавського антициклону у дощовій погоді буде перерва. Хмарність зменшиться, сонця побільшає. Температура підвищиться: вночі +7..+12º, вдень +18..+23º.

Також, метеорологи звертають увагу, прохолода та дощі сприяють розвитку грибкових хвороб на сільськогосподарських культурах. Їх активізація і розпочнеться з підвищенням температури. Тому, щоб залишитися з врожаєм, вже потрібно запастися засобами захисту від хвороб та шкідників і вчасно обробити культури у перерві між дощами.

Строки боротьби з яблуневою плодожеркою першого покоління підійдуть 9-10 червня.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.