На Черкащині затримали браконьєрів, які завдали збитків на понад 1,5 мільйона гривень

166683957_3799709616773753_3408546206832591598_nУчора інспектори роти з обслуговування водних об’єктів спільно з працівниками екологічної інспекції Центрального округу, Управлінням авіації та поліції на воді, а також з громадською організацією “Річковий Дозор” провели заходи з протидії незаконному вилову водних біоресурсів.

Під час патрулювання території Кременчуцького водосховища, поблизу села Тіньки, інспектори помітили два промислових човна із однаковими бортовими номерами та чотирьма особами на борту. Підійшовши ближче, вартові порядку помітили велику кількість свіжовиловленої риби у судні. В цей час один із човнів вдався до втечі, викидуючи у воду сітки. Однак, чоловіків наздогнали та направили до берега.

На місце події поліцейські одразу викликали слідчо-оперативну групу відділу поліції.

Під час перевірки, інспектори встановили, що один із промислових човнів займався незаконним виловом риби без будь-яких дозвільних документів. У судні виявили мисинові сітки, що є забороненими для промислового рибальства та майже 4,5 тисячі свіжовиловлених рибин. Заборонені знаряддя лову, човен-двійник та рибу вилучили.

Сума збитків рибному господарству України за попередніми підрахунками склала близько 1 508 070 гривень.

Інспектори роти з обслуговування водних об’єктів нагадують, що за незаконне зайняття рибним промислом передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.