Звідки над Смілою неприємний запах?

xlod_0029

На підставі звернень громадян за дорученням голови обласної державної адміністрації Сергія Тулуба та за відповідним розпорядженням міського голови Вадима Решетняка створено спеціальну комісію, яка має з’ясувати причину неприємних запахів, що поширюються Смілою.

Днями вона відвідала підприємство «Смілянська хлодня», яке, за однією з версій смілян, потрапило до списку тих, хто може забруднювати повітря відходами виробництва. Щоб перевірити це, комісія, яку очолив заступник міського голови Юрій Сту­данc, зустрілася із директором «Смілянської хлодні» Артемом Барановським і на місці детально ознайомилася з усіма етапами технологічного процесу – від завантаження продукції, її прийому, обробки до заморожування, сортування і складування. Як зазначив керівник підприємства, на сучасному обладнанні, з використанням новітніх технологій тут можуть заморожувати усе, що вирощується в Україні. Скажімо, в день приїзду комісії заморожували цукіні, а перед тим – чорниці. Зараз об’єми «Хлодні» задіяні на сімдесят відсотків потужності.
Представники влади, санітарно-епідеміологічної станції, екологічної служби, водопостачання, водовідведення та інші фахівці, що увійшли до складу комісії, на власні очі змогли переконатися у якості роботи фільтру, встановленого на підприємстві.
– З того, що нам було показано – один бункер, в якому накопичуються всі стоки каналізаційні, які стікаються з усього підприємства, і установка польського виробництва, яка робить доочистку, тобто фільтрацію цих стоків, – відзначив Юрій Студанс, – в каналізаційну мережу фактично закидається чиста вода. Проби ми сьогодні не брали. А візуально зафіксували по території підприємства всі колодязі, де скидаються з приміщення стоки каналізаційні, і за територією підприємства – це 163 каналізаційні колодязі, ми бачили стоки прозорі.
Заступник міського голови поцікавився і тим, чи здійснює «Хлодня» заморожування продукції тваринного походження, адже такі чутки поширюються містом. На що Артем Барановський відповів:
– Спеціалізація підприємства – тільки заморожування плодово-овочевої продукції. Ми не працюємо ні з рибою, ні з м’ясом. Це принципова позиція компанії, ні на одному складі в Україні нашого холдингу не знаходиться ні м’ясо, ні риба, ні птиця. На цьому складі не було ні одного кілограма м’яса ніколи.
Комісія оглянула не лише виробничі приміщення, а й прилеглу територію, цікавилася перспективами розвитку і нарощування обсягів. Як зауважив Юрій Студанс, усе побачене вони проаналізують на засіданні комісії. А наразі висновок, який він озвучив, такий:
– На території підприємства ніяких сміттєзвалищ відходів біологічного характеру не помічено, не зафіксовано ніяких джерел, які могли б випромінювати неприємні запахи.
З’ясування питання, чому у Cмілі неприємні запахи, цим візитом не завершується. Попереду зустрічі на інших підприємствах. Міська влада налаштована на копітку та ретельну роботу, яка має розставити усі крапки над «і».

Наш кор.

no images were found

.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *