Сміла відзначила 70-ту річницю звільнення України від фашистських загарбників.

Розпочалися урочисті заходи покладанням до Меморіалу Слави у міському парку культури та відпочинку. Прийшли вшанувати полеглих на фронтах війни представники влади, ради ветеранів війни та праці, учнівська молодь, представники громадськості та трудових колективів. Біля Вічного вогню сміляни пригадали події минулої війни, хід воєнних дій на Смілянщині, юне покоління запевнило, що берегтиме пам’ять про дідів та прадідів, які відстоювали мир на рідній землі. Присутні скорботно схиди голови під час хвилини мовчання, до підніжжя Меморіалу Слави та до Братської могили поклали квіти.

Урочисті заходи продовжилися у  міському Будинку культури.  Із пам’ятною датою в історії України присутніх привітав від імені міської влади заступник міського голови-керуючий справами міськвиконкому Олександр Головченко.  Звернувся до присутніх ветеран війни Микола Кізюн, власний вірш до знаменної дати зачитала Зінаїда Богач. Ветеранів привітало юне покоління смілян. Дарунком усім став великий святковий концерт. Його відкрив народний самодіяльний хор ветеранів війни та праці МБК. На головній сцені міста також виступили  кращі творчі колективи міста – юні і дорослі аматори сцени.

У будинку культури імені Тараса Григоровича Шевченка смілян привітав почесний громадянин Сміли, голова квартального комітету №16 Іван Тимофєєв. Щирі слова вдячності та поваги на адресу ветеранам підхопили пісні. Концертну програму до 70-річчя визволення України підготував вокально-інструментальний ансамбль «Дозор» за підтримки організації ветеранів війни в Афганістані, яку очолює у Смілі Валерій Гогоренко. Учасники заходу передали кошти колишньому учню загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 10 Чукіну Олександру, як і тисячі інших воїнів захищав рідну землю в зоні і АТО і був тяжко поранений.

Урочисті та тематичні заходи відбулися у школах, бібліотеках та інших закладах. Єднання у добрих справах, вияв всезагальної любові і поваги, вдячності і турботи у цей пам’ятний для України день засвідчило, що пам’ять про визволителів нашої землі житиме вічно і її гідно нестимуть прийдешні покоління – діти, онуки правнуки визволителів.
[nggallery id=131].

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.