Понад 3 мільйони військового збору сплатили на Смілянщині

Смілянська ОДПІ звертає Вашу увагу, що доходи, отримані протягом календарного року фізичними особами, які провадять незалежну професійну діяльність, оподатковуються військовим збором. Отже, за січень-березень 2016 року надходження від сплати військового збору склало 3 мільйона 205 тисяч гривень – про це повідомив начальник Смілянської ОДПІ Костянтин Іванович Синьогуб.

Оподатковуваним доходом вважається сукупний чистий дохід, тобто різниця між доходом і документально підтвердженими витратами, необхідними для провадження певного виду незалежної професійної діяльності. Водночас за умови неотримання довідки про взяття на облік особою, яка провадить незалежну професійну діяльність, об’єктом оподаткування є доходи, отримані від такої діяльності без урахування витрат.

Відповідно до п.п. 1.4 п. 16¹ підрозд. 10 розд. XX Податкового кодексу України нарахування, утримання та сплата військового збору до бюджету здійснюється у порядку, встановленому ст. 168 Податкового кодексу України.

Згідно з п. 178.4. ст. 178 Податкового кодексу України фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, подають податкову декларацію за результатами звітного року відповідно до цього розділу у строки, передбачені для платників податку на доходи фізичних осіб та самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплачують суму податкового зобов’язання, зазначену в податковій декларації.

Відтак фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, за результатами звітного податкового року самостійно розраховують суму військового збору в розмірі 1,5% сукупного чистого доходу, відображають в річній податковій декларації та сплачують у терміни, передбачені для сплати податку на доходи фізичних осіб.

На завершення зустрічі Костянтин Іванович наголосив, що першим звітним періодом для нарахування військового збору з доходів фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, є 2015 рік.

Смілянська ОДПІ

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.